Д-р Анна Дашева-Димитрова

Детски кардиолог

Д-р Анна Дашева-Димитрова завършва висшето си медицинско образование в Санкт Петербургска през 1982 г. Тя се дипломира в Педиатричната медицинска академия в Руската Федерация (бившият Ленинградски педиатричен медицински институт).


От 1982 г до 1985 г., след като се явила на конкурс, е работила като научен сътрудник ІІІ-та степен в Научния институт по педиатрия към Медицинска академия, в клиниката по Детска кардиология. През 1985 г. работи като асистент в Научния институт по хирургия към Медицинска академия, в клиника по сърдечна хирургия в отделение по реанимация.


От 1986 г. до момента работи в Националната кардиологична болница, в клиника по Детска кардиология и детски болести. Първоначално е част от екипа в отделението за следоперативна реанимация (до 1988 г.), а след това работи в клиниката по Детска кардиология като асистент.


Д-р Дашева-Димитрова работи също така в консултативния кабинет на клиниката в рамките на диагностично-консултативната дейност на болницата.


Тя е старши асистент съм от 1991 г., а от 2005 г. – главен асистент. Има призната специалност по Детски болести и Детска ревмокардиология.


Специализирала е в Немски сърдечен център в Мюнхен, Германия . От 2003 г. до 2008 г. е била консултант по детска кардиология в системата на спешната медицинска помощ.


Член е на Българското научно дружество по педиатрия, Българското научно дружество по кардиология и Български лекарски съюз. Участва в конгреси и има публикации в областта на детската кардиология.


ВНИМАНИЕ: Д-р Дашева-Димитрова отговаря само на въпроси свързани със заболявания на сърцето при деца под 18-годишна възраст.консултация онлайн


Bookmark and Share


 •  Д-р Ася Консулова Онколог

  Д-р Ася Консулова има висше медицинско образование. Тя завършва Медицински университет „Параскев Стоянов“, Варна. От 2002 г. д

  виж още
 •  Проф. Франсис Килиан Неврохирург

  Въпреки че носи немско име и работи в Германия, проф. Франсис Килиан е българин по рождение и по душа. Има интересна съдба и успешна кариера. Призн

  виж още
 •  Проф. Кайъхан Енгин Специалист по радиационна онкология

  Проф. Кайъхан Енгин е специалист по радиационна онкология. Образованието си получава в престижни университети в САЩ. Специализира в болница

  виж още
Новини

Виж още

Калкулатор Body Mass Index
Erectile dysfunction
Heart attack

Здравен календар февруари 2018

П В С Ч П С Н
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Виж още

Анкета

Може ли да се разчита на "Спешна помощ"?

Резултатите