Д-р Антоанета Заркова

Специалист по Аюрведа

Д-р Антоанета Заркова е завършила Медицинския университет в София и има защитена специалност по вътрешни болести.


От 1991 г. работи в Националната болница за активно лечение на хематологичните заболявания, в кабинет по хемостазеология и от 2001 г. - в създадения от нея Аюрведичен център, София.


Преминава специализации по Аюрведична медицина в "Тибия Колидж" - филиал на Делхийския университет и най-стария и престижен аюрведичен колеж в Индия през 2001 г. През същата година трупа опит и в частния Аюрведичен лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи.


През 2005 г. преминава курс за лечение с мантри, съвместна инициатива на Американския и Европейския институти за ведичедси изследвания, проведен в Цюрих.


Година по-късно специализира в частния лечебен център на д-р Сунил Джоши в Нагпур, а през 2008 г. - в Националния Интитут по Аюрведа в Джайпур.


От 2008 г. д-р Заркова започна съвместна програма с Националния Институт по Аюрведа в Джайпур, Индия. Това е една инициатива на Отдела по Аюрведа, Йога, Унани, Сиддха и Хомеопатия (AYUSH) към Министерството на здравеопазването на Индия.


Д-р Заркова е член на Организационния комитет на Международната група за популяризиране на Аюрведа по света, създадена от AYUSH.


Д-р Заркова е привърженик на профилактиката на заболяванията и на природните методи на лечение. Тя поддържа мнението, че болестта е предупреждение за един живот извън равновесие, сигнал който ни подсказва да преосмислим ценностите си.консултация онлайн


Bookmark and Share


 •  Доц. Емилия Илиева Детски стоматолог

  Доц. д-р Емилия Илиева е завършила Стоматологичен факултет - гр. Пловдив през 1980 г. Има 2 специалности - по "Детска дентална медицина"

  виж още
 •  Д-р Дора Георгиева Анестезиолог, акупунктурист

  Д-р Дора Георгиева е анестезиолог с интерес в областта на акупунктурата. Тя е завършила медицина в София, а по-късно специализира Анестезиология и

  виж още
 •  Д-р Валентин Лачев Специалист по ин витро оплождане

  Д-р Валентин Лачев е завършил висшето си образувание в Медицинска академия, София през 1977г. Специлизира акушерство и гинекология като клиничен о

  виж още
Новини

Виж още

Калкулатор Body Mass Index
Erectile dysfunction
Heart attack

Здравен календар май 2018

П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Виж още

Анкета

Може ли да се разчита на "Спешна помощ"?

Резултатите