5 причини да правим секс всеки ден

06.08.2017

Много хора не осъзнават, колко е полезно да се отдават на интимни ласки всеки ден. Секс обаче ни влияе както на физическо, ката и на психическо ниво, категорични са специалистите.


На първо място чрез ласките човек може да получи максимална емоционална подкрепа. Това е така, защото в интимни моменти се изразяват всички чувства. Сексът е страхотно преживяване, дори когато хората не говорят един с друг докато са в леглото. Свързването с друг човек на такова дълбоко ниво и то толкова интензивно, дава голям тласък на емоциите.


Освен това интимността повишава концентрацията и се справя успешно със стреса, натрупан през деня. Когато човек се чувства напрегнат, единственото нещо, което му помага да си върне доброто настроение и концентрацията, е сексът. Всеки път, когато е стресиран или е в лошо настроение, той може да възстанови психическия си баланс чрез малко ласки. Те освобождават хормони в тялото и човек се чувства щастлив и спокоен.


Не бива да се забравя и максимата, че колкото повече секс прави човек, толкова по-добро ще бъде и неговото физическо здраве. Това е така, защото ласките укрепват сърцето, правят гръбначния стълб по-гъвкав, стяга краката, бедрата и дори мускулите на корема. И не на последно място – подпомага процеса по намаляване на теглото.


Когато жените правят секс, те подпомагат освобождаването на химикал, който засилва производството на хормона на растежа. Той от своя страна се грижи наследниците на Ева да съхранят младостта си за по-дълго. В момента, в който дамите осъзнаят това, най-вероятно никога повече няма да твърдят, че ги боли глава и не благоразположени към ласки твърдят експертите.

Етикети:

Bookmark and Share

Средният размер на бюста идеален за 50% от мъжете

25.04.2017

Всеки втори мъж приема, че средният размер (чашка С) на женските гърди е идеален. Това показва проучване, проведено от международната група DrEd, к

виж още

88% от ХИВ-позитивните българи - инфектирани при секс

01.12.2016

88% от новорегистрираните серопозитивни българи са се инфектирали по сексуален път. Това стана ясно в Световния ден за борба със СПИН. На тази да

виж още

Вече и мъжете ще могат да забременяват

23.09.2016

Учените преодоляха ограниченията на природата чрез експеримент, който един ден може да позволи на мъжете да раждат деца. Или иначе казано, яйцеклет

виж още

Калкулатор Body Mass Index
Erectile dysfunction
Heart attack

Здравен календар април 2018

П В С Ч П С Н
30     1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
Виж още

Анкета

Може ли да се разчита на "Спешна помощ"?

Резултатите