Цвеклото понижава кръвното

28.06.2017

Цвеклото съдържа химически нитрат, който драстично намалява кръвното налягане. Хората, които пият по една чаша сок от този зеленчук дневно в повечето случаи не страдат от хипертония, гласят данните от едно скоро проведено изследване.


Медиците сравнили резултатите при пациенти, на които давали по 250 мл. сок на ден с други, които пиели хранителни добавки със същото съдържание на витамини и микроелементи. Така те открили, че двата метода са еднакво успешни за намаляване на кръвното налягане.


Хипертонията засяга почти всеки трети българин над 65-годишна възраст, припомнят родните специалисти, но уточняват, че въпреки полезните си качества, не бива да се прекалява със сока от червено цвекло.


Bookmark and Share
Още от Eco&Bio

11 храни почистват артериите от плаки

07.08.2017

Сърдечносъдовите заболявания са сред водещите причини за смъртност у нас. Някои специалисти дори ги наричат „тих сериен убиец“. Те от

виж още

Липсата на витамин D се наваксва с яйца и масло

29.06.2017

Липсата на витамин D може да се компенсира чрез промени в храненето, твърдят специалистите. Въпреки че лятото е време за море, много хора не обич

виж още

Шестте най-добри храни за сърцето

21.06.2017

Човешкото сърце е неуморим двигател, който работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, без никаква почивка. Дължим на него всяка глътка възд

виж още

Калкулатор Body Mass Index
Erectile dysfunction
Heart attack

Здравен календар октомври 2017

П В С Ч П С Н
3031    1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
Виж още

Анкета

Може ли да се разчита на "Спешна помощ"?

Резултатите