Райфайзенбанк стартира седмата си благотворителна кампания

За седма поредна година Райфайзенбанк стартира дарителската кампания “Избери, за да помогнеш” с нови 21 общественозначими проектa в областите здравеопазване, социална сфера, култура и образование, опазване на околната среда. Кампанията ще набира подкрепа за проекти за хората с хронична бъбречна недостатъчност, за семейства с репродуктивни проблеми, за профилактика на рака на млечната жлеза, за деца и жени, жертви на насилие, за възрастни болни и самотни хора, за опазване на културно-историческото наследство, за изпадналите в беда в планината.


Традиционно най-много средства в дарителската кампания се набират от служителите в Райфайзенбанк, които даряват лични средства по избран от тях проект. За всеки дарителски жест на свой служител, независимо от сумата, банката добавя по 100 лв. Средства се набират и от външни дарения, благодарение на популяризирането на проектите от страна на медийните партньори на кампанията. Даренията постъпват директно по сметките на съответните организации.


"За шестте си издания "Избери, за да помогнеш“ е подкрепила повече от 160 проекта с над 2 млн. лева. Благодарение на служителите на банката, кампанията ще се реализира за поредна година, а наред с нашето участие външните дарения, които всеки може да направи, ще помогнат за осъществяването на каузите“, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.


Както всяка година и по време на седмото издание на "Избери, за да помогнеш“ актуалните проекти на неправителствени организации, фондации, болници и др. са представени на интернет страницата на кампанията. На нея всеки, който желае, може да направи дарение директно по сметка на избрания благотворителен проект или онлайн чрез системата за разплащания Pay.dir.bg, както и чрез интернет банкирането на Райфайзенбанк.


Благотворителната платформа с новите 21 проекта е активна от днес. Всички каузи, включени в кампанията “Избери, за да помогнеш” са проверени, проучени и избрани така, че да засягат значим за обществото проблем, а бенефициентът да е в състояние да осигури работата по решаването му и впоследствие да направи отчет за изразходваните средства. Освен първоначално предложените проекти, служителите ще могат да правят предложения за каузи, които също да бъдат включени в “Избери, за да помогнеш” 2015, като проекти по тяхна лична инициатива.


За всеки конкретен проект в кампания могат да се правят дарения и чрез SMS.


Bookmark and Share

Калкулатор Body Mass Index
Erectile dysfunction
Heart attack

Здравен календар април 2018

П В С Ч П С Н
30     1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
Виж още

Анкета

Може ли да се разчита на "Спешна помощ"?

Резултатите