СИБАНК предлага кредит "Искам бебе" с преференциални условия

От 20 септември 2010 г. до края на годината уникалният кредитен продукт на СИБАНК „Искам бебе” ще се предлага при преференциални условия. Кредитът е до 12 000 лв. и покрива разходи за замразяване на стволови клетки, лечение на стерилитет и процедури за асистирана репродукция ин витро.


Освен в облекчените лихви и такси, предимството на този специализиран продукт е в гъвкавостта и разнообразните схеми за усвояване, съобразени със спецификата на проблемите, които решава. Кредитът е освободен от такса за обработка и годишна такса за обслужване. В зависимост от режима на погасяване и обезпечението, лихвата е съответно 9.00%  за кредит, обезпечен със залог на бъдещо вземане и 10.00%  за кредит, обезпечен с поръчителство.От стартирането на програма „Искам бебе” през 2007 г. до днес с помощта на кредита на СИБАНК са родени 28 бебета, а още три майки чакат щастливото събитие до края на годината. Това прави 43% успеваемост на ин витро опитите с помощта на кредита при средна за страната 35%. Първият теглен кредит е за замразяване на стволови клетки. Първият кредит за ин витро процедура е получен веднага след старта на програмата и още първият опит за изкутвено оплождене се е оказал успешен.


СИБАНК разработи програмата съвместно с Фондация “Искам бебе” преди три години. Целта е да се подкрепят двойките с репродуктивни проблеми. Благодарение на тази програма само за две години ин витро оплождането от тема табу се превърна в широко дискутирана тема, която излезе от тесния кръг на хората с подобни проблеми и се превърна не само в общественозначим проблем, но и в държавна политика.


След създаването на Държавния фонд за асистирана репродукция кредитът „Искам бебе” се търси главно за замразяване на стволови клетки и финансиране на специфични процедури за лечение на стерилитет.


Замразяването на стволови клетки от пъпна връв на новородено е модерен метод, който съврмеменната медицина предлага като алтернатива за лечение на тежки здравословни проблеми и спасяване на човешки живот. Все още у нас тези процедури са скъпи, затова интересът към кредита „Искам бебе” е голям.


Bookmark and Share

Калкулатор Body Mass Index
Erectile dysfunction
Heart attack

Здравен календар април 2018

П В С Ч П С Н
30     1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
Виж още

Анкета

Може ли да се разчита на "Спешна помощ"?

Резултатите